|
|
![](nav.jpg)
:: Pradžia
:: Analizai
:: Auksinės varpos
:: Bybio dainos
:: Blevyzgos
:: Kalbos pirtelė
:: Kempinligė
:: Klizma
:: Šūdų malūnas
:: Distrofikų arena
:: Nuorodos
:: Kontaktai
![](cite.jpg)
Boba su smegenais tinka į žmonas, o visos kitos tik seksui
![](foto.jpg)
![](kiawle%20resize.jpg)
|
|
Blevyzgos.lt
Naudojimosi šaukštu
instrukcija
Šaukštas valgomasis-gilusis susideda iš 3-jų dalių: semtuvo, laikytuvo ir
jungiančiosios dalies. Semtuvas - tai pagrindinė darbinė valgomojo-gilaus
šaukšto dalis, primenanti elipsinio paraboloido formą ir yra maistinės medžiagos
įvedimo-išvedimo įrenginys. Laikytuvas skirtas visos šaukšto konstrukcijos
palaikymui ir perkėlimui. Jungiančioji dalis neturi savitos formos ir priklauso
nuo šaukšto išvaizdos ir modelio. Jos paskirtis standžiai sujungti semtuvą ir
laikytuvą.
NAUDOJIMASIS ŠAUKŠTU VALGOMUOJU-GILIUOJU
1. Laikantis saugumo technikos taisyklių, ištraukite šaukštą iš dėklo.
2. Atsargiai laikydami šaukštą dešinėje rankoje (kairiarankiam - kairėje)
suorientuokite jį taip, kad semtuvas būtų įgaubtu paviršiumi nukreiptas į viršų,
o išgaubtu į apačia ir visa konstrukcija būtų horizontali.
3. Pasukite šaukšto konstrukciją 90° kampu apie išilginę ašį. Atsargiai
įleiskite semtuvą šaukšto valgomojo-gilaus į indą su maistine medžiaga.
Pasistenkite, tai atlikti su ypatingu atsargumu, kad išvengti maistinės
medžiagos ištaškymo ir venkite kontakto su indo sienelėm, kuris gali pakenkti
indo vientisumui.
4. Ištraukti šaukštą valgomąjį-gilųjį iš maistinės medžiagos taip, kad
medžiaga nesiektų šaukšto kraštų per 1-3 mm.
5. Perkelti šaukštą nekeičiant horizontalios jo orientacijos prie
maistines medžiagos įvedimo į organizmą vietos.
6. Žandikaulių raumenų pagalba sudaryti ertmę maistinės medžiagos įvedimo
į organizmą vietoje.
7. Įkišti šaukšto konstrukcijos semiamąją dalį pro sudarytą ertmę.
8. Išlaisvinti šaukšto konstrukcijos semiamąją dalį nuo maistinės
medžiagos pasukus konstrukciją 30-40° apie išilginę ašį neištraukdami jos iš
vartojamosios ertmės.
9. Ištraukti šaukšto valgomojo-gilaus konstrukcijos semiamąją dalį iš
maistinės medžiagos priėmimo į organizmą ertmės ir visą konstrukciją orientuoti
į pradinę padėtį.
10. Nesant apetito, ar maistinės medžiagos inde, o taip pat jei jaučiama
maistinės medžiagos atbulinė eiga - pereikite prie sekančių punktų, kitu atveju
kartokite nuo 3 punkto.
11. Suteikite šaukštui valgomajam-giliam sanitarinę būklę pamirkydami jį
5% kalcinuotos sodos tirpale ir apiplaudami šaltu švariu vandeniu.
12. Pašalinkite drėgmės likučius nuo šaukšto konstrukcijos apvalydami jį
sausu skudurėliu.
13. Laikydamiesi saugumo technikos taisyklių patalpinkite šaukštą
valgomąjį-gilų į įdėklą.
PASTABOS
Jeigu jum nepavyksta įvykdyti visą šaukšto vartojimo ciklą be klaidų,
rekomenduojame pasipraktikuoti nenaudojant maistinės medžiagos prieš
plokščią-atvaizduojanti veidrodį.
GEDIMAI IR JŲ PAŠALINIMAS
1. Šaukšto konstrukcijos forma neatpažįstamai pakitus:
- Suteikti šaukšto konstrukcijai normalią konstrukcijos formą jėgos panaudojimo
būdu.
2. Pakenktas semtuvo hermetiškumas:
a) Skylė arba ertmė
- Pašalinkite skylę arba ertmę iš anksto gerai paruoštu duonos minkštimu.
b) įtrūkimas
- Skaityti šaukštą valgomąjį-gilųjį nepataisomu ir patalpinti jį į tam skirtą
vietą.
SAUGUMO TECHNIKOS
TAISYKLĖS
1. Neryti
2. Neužaštrinti semtuvo ir laikytuvo kraštų.
3. Neįkaitinti virš 500°C.
4. Neatšaldyti žemiau absoliutaus nulio
GOST -2104-93. Giliųjų šaukštų konstravimo ministerija.
|